Julie Ellesøe Jespersen

Onsdag, 13 Februar 2019 11:23

Hvem er vi?

Center for Børneliv er en non-profitorganisation, der bygger bro mellem forskning og praksis. Centrets formål er at fremme helhedsorienterede og tværfagligt koordinerede indsatser til gavn for børn og familier.

Kimen til Center for Børneliv blev lagt for flere år siden, da en række ledende sundhedsplejersker og forskere tog initiativ til et forum, der skulle fremme brugen af forskning i praksis – specifikt i fagprofessionelles møder med gravide, børn og familier. I dag henvender Center for Børneliv sig til alle faggrupper, der arbejder med børn og familier.

Gennem flere års frivillig indsats fra en lang række personer, og med økonomisk støtte fra Det Obelske Familiefond og Ole Kirk's Fond, blev Center for Børneliv stiftet i begyndelsen af 2015.

Centeret har i dag til huse i Diakonissestiftelsens lokaler på Frederiksberg.

 

Tirsdag, 12 Februar 2019 16:38

Book et oplæg

Få et fagligt brush-up på den nyeste viden på børneområdet

Center for Børneliv er et videnscenter skabt af praksis til praksis. Vi tilbyder faglige oplæg, der opdaterer dig og dine kolleger med den nyeste forskningsbaserede viden om børn og familier – altid med afsæt i jeres behov for viden.


Populære oplæg

Skærmbillede 2019 02 14 kl. 16.35.04

Skærmbillede 2019 02 14 kl. 16.35.20


Interesseret i at høre mere?
Skal Center for Børneliv holde et fagligt oplæg på jeres næste personalemøde eller temadag? Så kontakt Center for Børneliv på tlf. 4274 0280 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og få et uforpligtende tilbud.

Andre temaer
I Center for Børneliv har vi viden om en lang række børnefaglige temaer. Ønsker du eller din arbejdsplads et fagligt oplæg om et bestemt tema, så tøv ikke med at kontakte os. Blandt de temaer, vi tidligere har formidlet viden om, er blandt andet:

 • Børn og søvn
 • Børn og unges seksualitet
 • Gode børneliv efter skilsmissen
 • Tidlige indsatser på børneområdet
 • Flygtningebørns trivsel

  

Tirsdag d. 12. marts 2019 holder Center for Børneliv et fagligt oplæg på konferencen "Far for Livet" som afholdes af Forum for Mænds Sundhed.

Torsdag, 20 December 2018 14:36

Center for Børneliv ser tilbage på 2018

2018 var et begivenhedsrigt år, hvor der blev indgået nye partnerskaber, hvor der blev sat særligt fokus på tidlig indsats og hvor antallet af abonnenter og besøgende på vores hjemmeside nåede nye højder.

Torsdag, 06 December 2018 16:24

1. Workshop i projekt Fædre på forkant

Hvordan kan vi støtte op om den gode far-barn-relation i familier hvor forældreskabet er svært? Dette er et af hovedspørgsmålene bag projekt "Fædre på forkant" – et projekt der sigter mod at udvikle et fædregruppekoncept for fædre i sårbare far-barn-relationer.

Torsdag, 08 November 2018 16:21

Er du Center for Børnelivs nye praktikant?

Er du studerende på en samfundsvidenskabelig, humanistisk eller sundhedsvidenskabelig uddannelse – og vil du være med til at formidle den nyeste forskning om børn og familier til fagprofessionelle? Så er du måske Center for Børnelivs nye praktikant i foråret 2019.

Fredag, 12 Oktober 2018 10:38

Konferencen "Tidlig indsats - hvad virker?"

Frontbillede beskåret lilleCenter for Børneliv, CRUNCH og Københavns Professionshøjskole inviterede d. 12. september 2018 til konferencen "Tidlig indsats - hvad virker?"

På konferencen kunne du høre om den nyeste forskning om tidlige indsatser samt om kommunale erfaringer med tættere koordineret opsporing og mere samarbejde mellem de faggrupper, der først møder gravide, småbørn og deres familier.

Se flyer for konferencen her.

Se program for konferencen her.

Tid: Onsdag d. 12. september 2018 fra kl. 9:00-16.00.

Sted: Københavns Professionshøjskole, Sigurdsgade 26, 2200 København N, Auditorie 086.


 Oplægsholdere:

 • Miriam Wüst forsker i familie- og sundhedsøkonomi v. VIVE og projektleder i CRUNCH - Center for Research on Universal Child Policies
  Ny viden om tidlige universelle indsatser
  Hvad ved vi om de store universelle ordningers effekt og deres betydning for børn og familier i Danmark?

  Se Miriams slides her

 • Rasmus Landersø cand.polit., ph.d. og seniorforsker ved Rockwool Fondens Forskningsenhed
  Hvilken betydning har det for børns udvikling og livschancer, at vi sætter ind tidligt?
  Tidlig indsats er en væsentlig nøgle til social mobilitet. International forskning peger på, at jo tidligere der sættes ind for at styrke barnets evner, jo større effekt vil man få. 

  Se Rasmus' slides her

 • Johanne Smith-Nielsen ph.d. og psykolog ved Center for Tidlig Indsats og Familieforskning, Institut for Psykologi, Københavns Universitet
  ADBB-metoden som instrument til screening
  En beskrivelse af ADBB-metoden og resultaterne ved implementeringen samt en video-case fra praksis. Metoden anvendes til at undersøge om spædbørn har tidlige tegn på social tilbagetrækning.

  Se Johannes slides her

 • Maiken Pontoppidan forsker i forældreindsatser v. VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd
  Hvad er effekten af tidlige, forældrerettede indsatser hos "at risk"-forældregrupper og andre forældregrupper?
  Ny forskning har undersøgt effekten af forskellige former for tidlig indsats til forældre - herunder både universelle indsatser til alle forældre og mere målrettede tilbud til sårbare kommende og nybagte forældre.

  Se Maikens slides her

 • Nina Madsen Sjø ph.d. (AU), psykolog 
  Hvad er trivsel hos de helt små børn – og hvordan måler vi den?
  Trivsel er et vidtfavnende begreb og er særlig svært at vurdere hos yngre børn. Oplægget sætter fokus på, hvordan man med kvantitative metoder kan afdække trivsel hos børn i dagtilbud.

  Se Ninas slides her

 • Linda Malmgren, Michala Boye og Birgitte Døj ledende sundhedsplejerske, pædagog og sundhedsplejerske, Gladsaxe Kommune
  En strategi for tidlig indsats
  Praksiscase fra Gladsaxe Kommune der har intensiveret og systematiseret organiseringen af den tidlige tværfaglige indsats til familier fra graviditeten, og til børnene er 6 år.

  Se Lindas slides her
   

 • Thomas Gitz-Johansen lektor ved Center for Daginstitutionsforskning, Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet
  Pædagogisk omsorg i vuggestuen
  Oplægget sætter fokus på den pædagogiske omsorg i vuggestuen, og hvilke rammer og muligheder pædagogerne har for at opfylde børns følelsesmæssige behov. Dette oplæg bygger på et forskningsprojekt blandt børn i alderen 6 til 18 måneder. 

  Se Thomas' slides her

   

Konferencen blev afholdt af Center for Børneliv, CRUNCH - Center for Research on Universal Child Policies og Københavns Professionshøjskole.

KP logo lille          crunch logo            CFB logo uden baggrund

Da den tværfaglige konference "Tidlig indsats - hvad virker?" onsdag d. 12. september løb af stablen i København, holdt Niels Christian Barkholt, tidligere næstformand i Dansk Socialrådgiverforening og folketingskandidat for SF, den indledende tale om, hvorfor det er vigtigt, at vi som samfund interesserer os mere for tidlig indsats. Du kan læse talen i sin fulde længde her.

Center for Børneliv indsamler og behandler dine personoplysninger, når du besøger vores hjemmeside, abonnerer på vores nyhedsbreve eller tilmelder dig et af vores arrangementer. I det følgende giver vi en mere dybdegående beskrivelse af vores privatslivspolitik.

LåsHvilke oplysninger indsamler vi – og hvorfor?

Når du besøger Center for Børnelivs hjemmeside og benytter dig af dens funktioner, indsamler vi cookies. En cookie lille stykke kode som fortæller os om din brug af vores hjemmeside.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev eller deltager i et af vores arrangementer, så indsamler vi personoplysninger om dig for at kunne tilbyde dig disse ydelser. Det vil altid fremgå hvilke oplysninger der er obligatoriske at udfylde(*), og vi bruger ikke disse oplysninger til andre formål.

Der skelnes mellem almindelige og følsomme personoplysninger. De oplysninger vi indsamler om dig er oftest almindelige personoplysninger som navn, e-mailadresse, stilling, uddannelsesbaggrund og arbejdsplads.

Personfølsomme data er oplysninger som eksempelvis CPR-nummer, helbredsforhold, funktionsnedsættelse, fagforening, seksuelle forhold eller biometriske data. Vi indsamler som hovedregel aldrig personfølsomme data om dig. Hvis dette alligevel skulle blive nødvendigt, gør vi det ikke uden dit eksplicitte samtykke.

Nyhedsbreve
Når du tilmelder dig vores forskningsbaserede nyhedsbrev beder vi dig om at udfylde udvalgte personoplysninger såsom dit navn, din email-adresse, din uddannelse og stilling. Når vi sender dig vores nyhedsbreve, sker dette via programmet Mailchimp. Nogle af dine personoplysninger deles derfor automatisk med Mailchimp, når du skriver dig op til vores nyhedsbrev. Vi har en databehandlingsaftale med Mailchimp, der sikrer, at dine oplysninger ikke bliver delt videre. Du kan altid afmelde dit abonnement hos os – enten ved klikke på ”afmeld nyhedsbrev” nederst i mailen du har modtaget fra os, eller ved at kontakte os via Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Deltagelse i arrangementer
Når du tilmelder dig arrangementer via vores hjemmeside, beder vi sig ligeledes om at udfylde udvalgte personoplysninger. Tilmelder du dig et betalingskrævende arrangement, vil vi også spørge om oplysninger vedrørende din arbejdsplads, eksempelvis EAN eller CVR-nummer, så vi kan fakturere dig for din deltagelse. Når vi fakturerer dig, benytter vi programmet e-conomic, som ligeledes får indsigt i udvalgte personoplyninger om dig og din arbejdsplads. Som med Mailchimp har vi også en databehandlingsaftale med e-conomic.

Spørgeskemaundersøgelser
Hvis du deltager i en af vores spørgeskemaundersøgelser, eksempelvis hvis vi laver en brugerundersøgelse, spørger vi som hovedregel ind til almindelige personoplysninger om dig (køn, alder, uddannelse mv.). Din deltagelse er dog altid anonym, medmindre du aktivt vælger at dele dine personoplysninger med os.

Foto og video
Hvis du deltager i et af vores arrangementer, er der en mulighed for, at du optræder på billed- eller videomateriale fra arrangementet, som vi deler på vores hjemmeside eller på et af vores sociale medieplatforme. Dog kun hvis der er talte om ”stemningsbilleder” eller billeder af grupper. Er der tale om et portrætfoto eller en video hvor kun du optræder, spørger vi dig om lov, inden vi bruger materialet.

Hvor behandler vi dine personoplysninger?

Vi behandler kun dine personoplysninger i tredjepartsprogrammer- eller systemer som vi har tillid til, og har indgået databehandleraftaler med. Dette er hovedsageligt Mailchimp (til udsendelse af nyhedsbreve), Eventmanager (tilmelding til arrangementer på vores hjemmeside) og e-conomic (bogføring og fakturering ved deltagelse i betalingskrævende arrangementer).

Vores hjemmeside hostes af firmaet Joomlakonsulenten, som samtidig står for sikkerheden omkring databehandlingen på vores hjemmeside.

Derudover behandler vi persondata på vores computere og mobile enheder.

Hvor længe opbevarer vi dine personoplysninger?

Vi behandler kun dine personoplysninger så længe det er nødvendigt for os at gøre det. Hvor længe vi opbevarer dine personoplysninger kan derfor variere, alt efter hvad vi bruger dine personoplysninger til.

Nyhedsbreve
Vi behandler dit navn, din e-mailadresse, din uddannelse og din stilling så længe du er tilmeldt vores nyhedsbrev.
Slettes: Ved afmelding af nyhedsbrevet.

Tilmelding til arrangement
Vi behandler dit navn, din e-mailadresse, din stilling og din arbejdsplads/uddannelsesinstitution og eventuelt transaktionsdata, når du tilmelder dig et af vores arrangementer.
Slettes: Efter 2 år.

Spørgeskemaundersøgelser
Surveys i udgangspunktet altid anonyme, men vi spørger alligevel ind til udvalgte peronoplysninger.
Slettes: Efter 2 år.

Uopfordrede jobansøgninger
Hvis du sender os en uopfordret jobansøgning via mail, så gemmer vi den i ét år ved dit samtykke.
Slettes: Efter 1 år.

Samarbejde med Center for Børneliv
Persondata indsamlet og behandlet i forbindelse med samarbejde med Center for Børneliv, herunder e-mails.
Slettes: Efter 5 år.

Foto og video
Portrætfotos og videoer af enkeltpersoner slettes efter aftale.

Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

Når vi behandler dine personoplysninger, er det vigtigt for os, at vi gør det med omtanke. Alle personoplysninger findes enten på servere, computere eller mobile enheder med begrænset adgang. Vi gemmer ikke personoplysninger i vores interne drev- og mappesystemer.

Hvis vi har fysiske personoplysninger på Center for Børnelivs kontor, opbevares disse sikkert og aflåst.

Dog kan vi ikke garantere, at der ikke sker uautoriserede forsøg på at adgang til de personoplysninger vi er i besiddelse af. Hvis vi bliver bevidste om, at der er sket brud på datasikkerheden, enten fysisk eller digitalt, så er vi forpligtede til at kontakte dig og datatilsynet indenfor 72 timer.

Din ret til adgang, rettelser og sletning

Du har ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger vi har om dig, hvor de stammer fra og hvad vi bruger dem til. Du har også ret til at få rettet dine personoplysninger eller få begrænset behandlingen af dem.

Vores behandling af dine personoplysninger afhænger af dit samtykke – så du kan altid trække dette samtykke tilbage. Du har dermed ret til at få slettet de personoplysninger vi har indsamlet om dig.


Ændringer i privatlivspolitikken

Vores privatlivspolitik kan ændre sig. Hvis dette sker, vil det fremgå på vores hjemmeside. Er ændringerne dog betydelige, vil vi underrette dig via e-mail.

Hvis du nogle spørgsmål til ovenstående, så tøv ikke ikke med at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 

 

Side 1 ud af 6
Tilmeld dig vores nyhedsbrev