Sundhedsplejen før og nu

Sundhedsplejen før og nu

Her får du andet nyhedsbrev fra forskningsprojektet CRUNCH - Center for Research on Universal Child Policies. I dette nyhedsbrev kan du blive klogere på, hvorfor forskning i tidlige indsatser til børn fortsat bliver mere udbredt, og hvad tidlige indsatser kan have af betydning for børns trivsel. Du kan også læse om sundhedsplejerskeordningen og hvad den har haft af betydning for spædbørns overlevelse og sundhed siden 1930'erne.

Fredag, 31 marts 2017

I 1930’erne var Danmark på en nordisk sidsteplads, når det gjaldt om at sænke spædbarnsdødeligheden. Ud af hundrede fødte børn, døde syv inden for det første leveår. Som reaktion på denne uheldige statistik valgte den danske regering at oprette sundhedsplejeordningen. Seniorforsker hos SFI, Miriam Wüst, har i to studier set nærmere på, om introduktionen af denne ordning havde den ønskede effekt.

Torsdag, 23 marts 2017

Der er forsket rigtig meget i effekten af tidlige indsatser gennem de sidste femten år, og interessen er kun steget. Denne artikel bringer dig hovedpointerne fra to nyere forskningsreviews, der stiller skarpt på, hvorfor det er så vigtigt at undersøge tidlige indsatser, og hvilken viden vi gennem årene har nået at opbygge på dette område.

OM CENTER FOR BØRNELIV

KONTAKT

Børns Vilkår

Trekronergade 26
2500 Valby

Tilmeld dig vores nyhedsbrev