Forældrekurser i forskning og praksis

Forældrekurser i forskning og praksis

Forældrekurser til kommende og nybagte forældre er et tilbud, der vinder frem i mange kommuner som en del af en tidlig, forebyggende indsats. Men hvad ved vi egentlig om effekten af sådanne kurser? I dette nyhedsbrev kan du læse om et samarbejde mellem CRUNCH og Frederiksberg Sundhedspleje om at undersøge effekten af et universelt forældrekursus. Du kan også læse om de potentialer og udfordringer, der er forbundet med samarbejdet mellem forskning og praksis i vores interviews med forsker Miriam Wüst og ledende sundhedsplejerske Susanne Dahl.

Mandag, 11 maj 2020

Fra efteråret 2016 og frem til foråret 2019 kunne en række førstegangsforældre i Frederiksberg Kommune deltage i forældrekurset ”Dit Første Barn” – et kursustilbud, der skulle forberede kommende og nybagte forældre på det nye liv som småbørnsfamilie. Men hvad har forældrene fået ud af at deltage? Denne artikel samler de mest centrale resultater fra evalueringen af forældrekurset ”Dit Første Barn”.

Fredag, 22 juni 2018

Flere og flere kommuner tilbyder forskellige former for forældrekurser til kommende og nybagte forældre. Men hvad ved vi om effekten af sådanne kurser, og hvordan kan den overhovedet måles? CRUNCH samarbejder med Frederiksberg Sundhedspleje om det universelle forældrekursus Dit Første Barn med henblik på at undersøge, om denne type kursus for førstegangsforældre kan bidrage til at styrke forældrenes relation til hinanden og til deres barn.

Fredag, 22 juni 2018

Miriam Wüst er forsker på VIVE og brænder for at skabe anvendelsesorienteret viden om de universelle tilbud, vi tilbyder til børn og familier i Danmark. Som en del af CRUNCH arbejder Miriam sammen med sundhedsplejen i Frederiksberg Kommune om forældrekurset Dit Første Barn. Center for Børneliv har taget en snak med Miriam om de muligheder, der ligger i at samarbejde med praksis.

Fredag, 22 juni 2018

Susanne Dahl er ledende sundhedsplejerske i Frederiksberg Kommune og er stor fortaler for, at der bliver forsket i sundhedsplejeordningen. Derfor har hun indgået et samarbejde med forskerne fra CRUNCH, hvor de undersøger effekten af et universelt forældrekursus i Frederiksberg Kommune. Center for Børneliv har talt med Susanne om hendes erfaringer med samarbejdet.

OM CENTER FOR BØRNELIV

KONTAKT

Børns Vilkår

Trekronergade 26
2500 Valby

Tilmeld dig vores nyhedsbrev