CRUNCH - De første resultater

CRUNCH - De første resultater

Her får du tredje nyhedsbrev om forskningsprojektet CRUNCH med forskningsgruppens første resultater: Læs om hvordan familiens sociale vilkår har betydning for børns testresultater i skolen - og om hvordan flere og flere kommuner eksperimenterer med tidligere overgang fra vuggestue til børnehave og fleksibel skolestart. CRUNCH har også netop udgivet årets "Øjebliksbillede" - en status over sundhedsplejetilbud i Danmark. Center for Børneliv bringer et resumé og interviewer Ulla Dupont, formand for Foreningen for Ledere af Sundhedsordninger for Børn og Unge i Danmark.

Onsdag, 07 juni 2017

I 2017 udkom et nyt Øjebliksbillede, der gør status over sundhedsplejen i Danmark. Center for Børneliv har interviewet Ulla Dupont, ledende sundhedsplejerske i Vejle Kommune og formand for FALS om Øjebliksbilledets resultater.

Tirsdag, 30 maj 2017

Det er ikke nyt, at social ulighed har konsekvenser for børns livschancer. Dette bekræftes nu igen i forskning fra det danske forskningsprojekt CRUNCH, der tester effekten af tidlige indsatser i sundhedspleje og dagtilbud i Danmark. Børn af forældre med ingen eller kort uddannelse og begrænset indkomst opnår ringere resultater i skolen – og denne ulighed består gennem hele folkeskolen.

Fredag, 31 marts 2017

Sundhedsplejen er under udvikling - flere og flere familier får særlig støtte efter ambulante fødsler og stadigt flere kommuner tilbyder forældrekurser i sundhedsplejeregi. Der findes samtidigt kun få tilbud til fædre med efterfødselsreaktioner, og sundhedsplejens samarbejde med jordemødre og læger er begrænset. Læs en opsummering af det nyligt udkomne Øjebliksbillede her.

Fredag, 31 marts 2017

En ny undersøgelse, bestilt af fagbladet FOA, har vist, at 46 ud af 98 danske kommuner rykker vuggestue- og dagplejebørn op i børnehaven, før de er fyldt tre år. Det har udløst kritik og bekymring – ikke mindst fordi der ofte er færre pædagoger per barn i børnehaven end i vuggestuen. CRUNCH giver et overblik over ændringer i børns overgange mellem vuggestue og børnehave og senere skolen i de danske kommuner.

OM CENTER FOR BØRNELIV

KONTAKT

Børns Vilkår

Trekronergade 26
2500 Valby

Tilmeld dig vores nyhedsbrev