Brugerundersøgelse 2018: Tre fjerdedele anvender Center for Børnelivs nyhedsbreve i deres arbejde

I februar 2018 udarbejdede Center for Børneliv en brugerundersøgelse for at blive klogere på hvordan vores læsere bruger centerets nyhedsbreve i arbejdet med børn og familier. Bygger vi rent faktisk bro mellem forskning og praksis? Undersøgelsen viser, at der er stor interesse for den viden, vi formidler – og hele tre fjerdedele af de adspurgte bruger Center for Børnelivs nyhedsbreve i deres daglige arbejde.

Vi spurgte blandt andet ind til situationer, hvor Center for Børnelivs nyhedsbreve har været relevante for vores læsere. Nedenstående graf viser, at nyhedsbrevene bliver brugt i mange forskellige sammenhænge – både som inspiration til at dykke dybere ned i et aktuelt emne på en arbejdsplads og til at blive klogere på konkrete sager.

Graf1
Fra Center for Børnelivs brugerundersøgelse 2018


”Som leder har jeg bl.a. anvendt den viden nyhedsbrevene har givet i forhold til at udvikle og understøtte udviklingen af sundhedsplejerskernes praksis.” Ledende sundhedsplejerske.

Hele 79% af læserne siger, at de enten læser nyhedsbrevene hver gang eller næsten hver gang, de udkommer – alt efter om nyhedsbrevet omhandler nogle temaer, der er aktuelt på deres arbejdsplads.

Graf2
Fra Center for Børnelivs brugerundersøgelse 2018

Vi spurgte derfor også vores brugere, om de havde ideer til fremtidige nyhedsbrevstemaer. Her kom en masse forslag på bordet – lige fra stress hos børn og unge, familiepolitikkens betydning for børn, flersprogede børn i daginstitutionerne - og til hvordan teknologi påvirker nærværet mellem barn og forældre.


Har du også input til kommende nyhedsbreve?
Så skriv endelig til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

”Formen på nyhedsbrevene er god! Det er supergodt, fordi der ikke er tid til at læse flere sider i sådan en travl hverdag.” Socialrådgiver.

Læserne udtrykker også stor tilfredshed med nyhedsbrevenes form. De lægger vægt på, at det elektroniske nyhedsbrev er velegnet, da det gør det let at dele nyhedsbrevene med kollegaer. Samtidig er det også vigtigt, at artiklerne er korte og velskrevne, da det er med til at sikre, at de bliver læst.

Som der står i Center for Børnelivs mission, er én af de vigtigste opgaver at fremme udbredelsen af tværfaglig viden. Derfor glæder det os, at vores læsere netop benytter vores nyhedsbreve til tværfaglig vidensdeling.


”Fint format til at formidle tværfaglig forskning - det har været savnet!” Projektleder i børneorganisation.


Synes du også, at vores nyhedsbreve er spændende og relevante – så husk at dele med kolleger og netværk!

Du kan finde alle vores nyhedsbreve HER.

Læs hele brugerundersøgelsen HER.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev