Trivsel efter skilsmissen

Familieliv og trivsel efter skilsmissen

Hvordan trives børn i skilsmisser? Hvor mange børn lever i dag i deleordninger? Hvad betyder skilsmisse for børns mentale helbred og hvad betyder søskende for børn i skilsmissefamilier?
I dette nyhedsbrev stiller vi skarpt på temaet "Familieliv og trivsel efter skilsmissen", og giver et indblik i den nyeste forskning herom.

Tirsdag, 04 oktober 2016

De fleste børn fødes i en kernefamilie, men i 19-års-alderen er hvert tredje blevet skilsmissebarn. Forskning viser, at hvert femte skilte forældrepar slet ikke kommunikerer med hinanden, og at 25-30 pct. af skilsmissebørnene bliver involveret i en familieretlig konflikt ved Statsforvaltningen. Denne artikel bringer et sociologisk perspektiv på skilsmisse, deleordninger og børnetrivsel.

Tirsdag, 04 oktober 2016

Sammenbragte familier passer ikke ind i det klassiske familiebegreb, men mange børn lever i nye familieformer. Børn oplever, at man kan være mere eller mindre søskende, og at man kan holde op med at være søskende. Adskilte dele-, pap- og biologiske søskende bygger deres relation videre på sociale medier - men de mindre børn ekskluderes fra kontakten.

Tirsdag, 04 oktober 2016

Kan man påvise en sammenhæng mellem skilsmisse og mental mistrivsel hos børn? I 2015 var skilsmisseraten på knap 49% i Danmark, og en stor andel af danske børn vokser op i hjem med skilte forældre. Derfor er det vigtigt at sætte fokus på børns mentale reaktioner på forældrenes skilsmisse.

Tirsdag, 04 oktober 2016

Er det godt eller skidt for børn af skilte forældre at leve i to hjem? Et kvalitativt studie fra 2014 sætter fokus på børnenes perspektiv - for hvad er børnenes egne oplevelser af at leve i to hjem?

OM CENTER FOR BØRNELIV

KONTAKT

Børns Vilkår

Trekronergade 26
2500 Valby

Tilmeld dig vores nyhedsbrev