Børn og unges søvn

Søvnens betydning

I dette nyhedsbrev rettes fokus mod ny forskning om søvnens betydning for børn. Søvnmangel er et stadigt stigende problem, som påvirker børn og unges læring, sundhed og mentale trivsel. Du kan også læse om puttemetoder, og om hvordan dårlig søvn kan fastholde en negativ social arv fra forældre til børn.

Onsdag, 18 januar 2017

Tilstrækkelig søvn er en afgørende faktor for børn og unges indlæring. Desværre sover unge i dag langt mindre end for tyve år siden. Hvorfor er det sådan og hvad betyder den manglende søvn for de unges præstationer i skolen og på ungdomsuddannelsen?

Onsdag, 18 januar 2017

Børn, der sover dårligt og for lidt, er oftere overvægtige. Det viser flere nye studier. Denne artikel bringer konklusionerne fra et nyt og omfattende forskningslitteraturstudie om børns søvn og risikofaktorer forbundet med livsstilsygdomme.

Onsdag, 18 januar 2017

Søvn har stor betydning for børns mentale trivsel. Det viser en række studier. Alligevel betegner forskere søvnproblemer hos børn som en usynlig risikofaktor, der ofte overses af forældre såvel som fagpersoner. Denne artikel stiller skarpt på sammenhænge mellem søvnproblemer og psykiske lidelser – fra graviditet til teenageliv.

Onsdag, 18 januar 2017

Søvnproblemer og søvnmangel er udbredt blandt skolebørn – men er nogle mere udsatte end andre? En norsk og en dansk forskergruppe har undersøgt, om der er en sammenhæng mellem børns søvnforstyrrelser og deres sociale baggrund.

Onsdag, 18 januar 2017

Søvn har stor betydning for børns udvikling og trivsel – både i barndommen og i ungdomsårene. Men hvor meget søvn har børn brug for? Hvad gør smartphones og tablets ved børns søvn? Og hvad kan vi gøre for at fremme gode søvnvaner hos børn og unge?

OM CENTER FOR BØRNELIV

KONTAKT

Børns Vilkår

Trekronergade 26
2500 Valby

Tilmeld dig vores nyhedsbrev