Børn, angst og bekymring

Børn, angst og bekymring

I de seneste år har vi set et større fokus på børn og unges mentale trivsel, og vi er vidne til, at flere børn og unge på en eller anden måde har det mentalt svært. I skyggen af COVID-19 sætter vi i denne artikelrække fokus på børn, angst og bekymringer. Vi stiller blandt andet skarpt på spørgsmål: Hvor grænsen går mellem bekymring og angst hos børn. Hvordan kan angst gives videre fra forældre til børn? Og hvad kan du som sundhedsplejerske, pædagog eller lærer for at støtte op om børn og familier, der har angst inde på livet?

Artikelserien er støttet af Velfærds- og Forskningsfonden for Pædagoger.

Mandag, 03 august 2020

Alle børn oplever fra tid til anden at være bekymrede eller bange – men for nogle fylder angsten så meget, at det bliver svært at leve et børneliv på lige fod med andre børn. Men hvad er angst? Hvilke typer af angst er de mest udbredte, og hvad kan forældre og fagpersoner gøre for at hjælpe børn ud af angsten?

Mandag, 03 august 2020

Store forandringer i børns hverdag kan gøre børn bekymrede eller angste. I foråret 2020 har COVID-19 skabt forandringer for de fleste børn og unge, mens bekymringer om klimaforandringer også er begyndt at fylde mere i børns hverdagsliv. Denne artikel sætter fokus på, hvad man som forælder eller fagperson kan være opmærksom på, når børn reagerer på kriser eller samfundsmæssige forandringer.

Mandag, 03 august 2020

Forskningen har for længst slået fast, at der er en sammenhæng mellem forældre, børn og angst. Men hvordan overføres angst fra forælder til barn? Ses angst også hos spædbørn, og hvordan kommer den til udtryk? Denne artikel stiller skarpt på, hvilken betydning mor og far har for børns udvikling af angst – fra barnet et helt lille og frem til de sene teenageår.

Mandag, 03 august 2020

Angst kan være en udfordring for børn i skolen, fordi den kan spænde ben for deres trivsel, læring og deltagelse i skoleaktiviteter. Denne artikel stiller skarpt på, hvordan angst kommer til udtryk i skolen, og hvordan angst og bekymring kan påvirke børns skoleliv.

Mandag, 03 august 2020

Bekymring er en naturlig del af opvæksten, men i nogle tilfælde kan bekymring udvikle sig til angstlidelser, hvis det går uset hen. Men hvordan skelner man børns naturlige bekymringer fra dem, som kan føre til mistrivsel? Hvordan kommer bekymringerne til udtryk i forskellige stadier i opvæksten? Og er der egentlig forskel på, hvad drenge og piger bekymrer sig om? I denne artikel sætter vi fokus på, hvad der er sund og naturlig bekymring, og hvornår det er nødvendigt at gribe ind.

Mandag, 03 august 2020

Når bekymringer og angst tager overhånd, er det vigtigt, at barnet får den rette hjælp. I denne artikel har vi samlet de mest udbredte og anerkendte behandlingstilbud og hjælpemidler, som fagprofessionelle og forældre til børn med bekymringer og angst kan få gavn af.

Denne artikelserie er støttet af Velfærds-og Forskningsfonden for Pædagoger

OM CENTER FOR BØRNELIV

KONTAKT

Børns Vilkår

Trekronergade 26
2500 Valby

Tilmeld dig vores nyhedsbrev