Gode digitale vaner i småbørnsfamilier

PROJEKTET ER STØTTET AF NORDEA-FONDEN

Digitale medier er, for de fleste af os, en fast del af hverdagen - også i familier med små børn. Digitale medier kan både være til stor nytte og glæde for store og små, men sommetider kan de også stå i vejen for de gode relationer og nærværet i familien.

Dialog med otte kommuner har vist os, at fagprofessionelle efterlyser mere viden om, hvordan de tager hul på en god dialog om skærmvaner med gravide og småbørnsforældre. Det kan nemlig ofte være en svær samtale, der let kan trigge dårlig samvittighed hos forældrene.

Derfor er Center for Børneliv med støtte fra Nordea-fonden gået sammen med fagprofessionelle fra to kommuner og to regioner, om at udvikle nye værktøjer til at sætte skub i dialogen om gode digitale vaner i danske småbørnsfamilier.

Image
Image

Ny rapport samler viden og erfaring fra projektet

Den 29. juni 2020 har Center for Børneliv udgivet en erfaringsopsamling fra projekt Gode digitale vaner i småbørnsfamilier. I rapporten samler vi de nyeste forskningspointer om digitale medier og familieliv samt erfaringer fra afprøvningen af dialogværktøjerne fra både fagprofessionelle og forældre.

Du kan læse hele rapporten her.

Dialogværktøjer

Herunder kan du se og downloade de dialogværktøjer der er udviklet til brug i mødet med gravide og småbørnsfamilier.
This image for Image Layouts addon
Jordemødre
This image for Image Layouts addon
Sundhedsplejen
Dagtilbud

Dialogspil & pixibog

Dialogspillet "Gode digitale vaner i småbørnsfamilier" er udviklet til jer der vil blive klogere på digitale børne- og familieliv på en sjov og anderledes måde. I spillet møder I to familier, som har hver deres digitale vaner og målsætninger. I skal i fællesskab hjælpe familien til at nå deres mål - men husk: det kan være svært at ændre vaner.

Pixibogen giver forskningsbaserede svar på de hyppigste spørgsmål om digitale medier og familieliv, stillet af forældre til små børn.

Dialogspil - til fagprofessionelle
Dialogspil - til familier
This image for Image Layouts addon
Pixibog

Input fra forskning, forældre og fagprofessionelle

I forbindelse med projekt "Gode digitale vaner i småbørnsfamilier" har Center for Børneliv samlet input fra forskning, forældre og fagprofessionelle i en række posters som du kan se og downloade her:

Baggrund for projektet: 

I projekt "Gode digitale vaner i småbørnsfamilier" skal fagprofessionelle med tidlig familiekontakt udvikle og afprøve værktøjer der skal sætte skub i dialogen om digitale vaner i familier med små børn.

Projektperiode: 2019-2020

Projektet er støttet af: Nordea-fonden

Projektdeltagere

  • Sundhedsplejersker, pædagoger og dagplejere fra Hjørring og Frederiksberg Kommune
  • Jordemødre fra Region Nordjylland og Region Hovedstaden
  • Organisationen Bydelsmødre
  • Organisationen Baba
  • Organisationen HomeStart

OM CENTER FOR BØRNELIV

KONTAKT

Børns Vilkår

Trekronergade 26
2500 Valby

Tilmeld dig vores nyhedsbrev