Kierkegaard skrev i 1859 om sand hjælpekunst:

"At man, naar det i Sandhed skal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest maa passe paa at finde ham der, hvor han er, og begynde der."

Freeimages Freeimages

Af Susanne Dahl
1 oktober 2015

Det er mere end 150 år siden, at Kierkegaard skrev de ord, men de er stadig lige sande – og det er stadig en stående udfordring for os, der ønsker at støtte og hjælpe børn og familier i Danmark. For det kræver både tid og indsigt at finde mennesker der, hvor de er. Det betyder blandt andet, at vi, der er fagpersoner, er forpligtet til at søge viden om de nye forhold, der opstår, når samfundet og verden ændrer sig.

I Center for Børneliv tror vi på, at fagprofessionelle kan finde fædrene der, hvor de er - både gennem daglig kontakt med fædre på hospitalet, i sundhedsplejen eller på institutionen - men også gennem tilegnelse af ny viden fra kvalificerede undersøgelser, der gør os klogere på fædres liv, vilkår og behov.

Derfor stiller Center for Børnelivs første nyhedsbrev skarpt på far og præsenterer ti nye forskningsprojekter fra forskellige fagområder.

Menneskeliv kan ikke reduceres til hverken tal, diagnoser eller teorier. Men hvis vi anlægger et nuanceret blik og både interesserer os for statistikker og borgerinterview – det generelle og det unikke - og således samler forskellige faglige tilgange, så tror vi hos Center for Børneliv på, at vi kan fremstille det mest nuancerede billede.

Jeg håber, at du har mod på at læse videre i nyhedsbrevets artikler.

Rigtig god læselyst!

De bedste hilsner

Susanne lav opløsning

Susanne Dahl

Formand for Center for Børneliv

 

 • Faktaboks:

  Susanne Dahl er ledende sundhedsplejerske i Frederiksberg Kommune.

  Center for Børneliv stiftet i begyndelsen af 2015.

2 kommentarer

 • Kommentar link Onsdag, 21 Juni 2017 10:29 Skrevet af Susanne Staufeldt

  Kære Susanne
  Jeg er sundhedsplejerske og er lige blevet færdig med min masteruddannelse i humanistisk sundhedsvidenskab (MHH). Jeg læser jeres nyhedsbreve og artikler med stor interesse og synes at jeres initiativ med at bygge bro mellem forskning og praksis er helt fantastisk. Jeg vil meget gerne høre mere om jeres initiativ. Er der mulighed for at ringe til dig eller Ida på et tidspunkt?

  Mange hilsner

  Susanne Staufeldt

 • Kommentar link Onsdag, 21 Juni 2017 10:58 Skrevet af Ida

  Kære Susanne
  Tak for din henvendelse! Du er meget velkommen til at kontakte os. Susanne kan du træffe på susanne.dahl@centerforboerneliv.dk - send hende dit nummer og så ringer hun dig op. Du er også velkommen til at ringe til mig (Ida) på tlf. 42 74 02 80. OBS - Jeg går på ferie i juli.

  De bedste hilsner

  Ida Storm
  leder af Center for Børneliv.

Skriv en kommentar

Støt os:

Du skal vælge beløb!

Bliv Medlem - Og støt os

Klik her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev