Aktuelt fra Center for Børneliv

Fredag d. 27. januar inviterer Center for Daginstitutionsforskning (CEDIF) til seminar om den nyeste forskning på børne-og familieområdet.

Norden.org Norden.org

Seminaret adresserer nogle af de mest aktuelle problemstillinger indenfor børne-og familieforskning i dag. Moderne forældreskab er et tema som over de seneste år er begyndt at fylde mere og mere i den offentlige debat. Der stilles stadigt større krav til forældre i dag. Forældre skal involvere sig mere i deres børns liv, men hvordan dette sker bedst muligt er der mange forskellige meninger om. Dette skaber samtidig nye problematikker, som har konsekvensker for både børn, forældre og de fagprofessionelle der arbejder med børn og familier i praksis. På seminaret vil Center for Daginstitutionsforskning sætte nogle af disse problemstillinger til diskussion. 

På dagen vil der være oplæg fra fire internationale forskere, som hver især stiller skarpt på forskellige vinkler af moderne børne- og familieforskning. Alle intereserede forskere, studerende, forældre og fagprofessionelle er velkomne til at deltage.

Efter seminaret lanceres bogen "Doing Good Parenthood - Ideals and Practices of Parental Involvement " (læs mere her), og forfatterne bag bogen fortæller om nogle de mest interessante fund i deres arbejde. Dagen afsluttes med en reception.

Bemærk at dagens oplæg foregår på engelsk.

Dagens program:

  • 12:30 Charlotte Faircloth: Parenting cultures in a comparative perspective
  • 13:00 Kari Stefansen: Parenting or concerted cultivation?
  • 13:30 Synnøve Bendixen: Great expectations: Being a migrant parent in Norway
  • 14:15 Hilde Danielsen: Dealing with diversity in school: Constructing parenting
  • 14:45 Doing Good Parenthood – introducing the book
  • 15:00 Reception

Hvor: DPU, Aarhus University, Tuborgvej 164, Copenhagen NV, Lokale C001

Hvornår: Fredag d. 27. januar 2017.

Tilmelding er ikke nødvendig.

 

 

OM CENTER FOR BØRNELIV

KONTAKT

Børns Vilkår

Trekronergade 26
2500 Valby

Tilmeld dig vores nyhedsbrev