Aktuelt fra Center for Børneliv

D. 28. november indledte sundhedsplejerske og faglig leder i Ishøj Anne-Dorthe Roland Center for Børnelivs foredragsrække ”Mennesket bag professionen”. Det blev en spændende og lærerig eftermiddag, som satte barren højt for det professionelle og personlige udbytte, som deltagere kan forvente af de kommende foredrag.

IMG 0906


Med nærvær og engagement gav sundhedsplejerske og faglig leder i Ishøj Anne-Dorthe Roland i går indblik i oplevelser og erfaringer fra sit lange arbejdsliv med tidlig integration. For Anne-Dorthe Roland har mødet med andre kulturer været en stor del af tilværelsen - lige fra dengang hun som toårig boede i Nicaragua og udvandrede til en lokal vandpibecafé for at sidde med de lokale - til hun kom i praktik på Amager som sundhedsplejerskestuderende - og endnu senere opstartede tværkulturelle mødregrupper på Vestegnen. Fortællinger vidnede om et privat og professionelt liv med nysgerrighed og respekt for forskellige kulturer som fællesnævner.

Inspiration og idéer til sundhedsplejearbejdet

Deltagerne sugede opmærksomt til sig af Anne-Dorthes erfaringer og råd – og undervejs blev der også plads til, at refleksioner blev delt og spørgsmål besvaret. Flere af deltagerne var sundhedsplejerske- og sygeplejerskestuderende og tog gode idéer og bekræftelse af deres uddannelsesvalg med sig hjem.


"Det er meget inspirerende at høre en dybt engageret professionel fortælle om sit virke." Deltager 

Også de forskellige fagpersoner, der deltog i foredraget, fik gode råd med hjem. Ét af dem drejede sig om vigtigheden af supervision. Integrationsarbejdet medfører nemlig ofte, at grænsen mellem det professionelle og det personlige flyder ud – og for at hjælpe og støtte børnene og deres familier bedst, var Anne-Dorthes pointe, at det professionelle arbejde på integrationsområdet faktisk kræver en personlig involvering af fagpersonerne.

IMG 0935

 

Ti vigtige budskaber fra Anne-Dorthe Roland

  1. Ikke alt er sort-hvidt - der er mange farver
  2. Kulturmøder tager tid - tid er en nødvendig forudsætning
  3. Bag det fremmede er der en hel masse genkendeligt
  4. Kultur er bare en lille del af et menneskeliv
  5. Danske normer er indforståede - det er svært for folk udefra at læse det danske samfund
  6. Supervision er en nødvendighed i arbejdet med integration - ellers mister man modet
  7. Etniske minoritetsgrupper tror kun på autentiske autoriteter - vær personlig, ikke privat
  8. Etniske minoriteter er ofte adskilt fra deres "visdomsfelt"  i oprindelseslandet - fx mødre og bedstemødre
  9. Ligeværdighed indbefatter ret til forskellighed
  10. Erfaringer fra integrationsarbejde kan ofte overføres til arbejdet med socialt udsatte børn og familier

 

Varm og vedkommende stemning

Med kaffe og småkager, levende lys og efterårsblomster på bordene, var stemningen i Professionshøjskolen Metropols kantine Café Bistropol varm og vedkommende.

 

"Jeg synes, det er rigtig vigtigt, at de faggrupper, som mødes ude i praksis, også har en forståelse for hinandens baggrund. Dét fik jeg i går i mødet med mennesket bag sundhedsplejersken." Deltager

 

Med det engagement og den gensidige interesse, som foredragsholder Anne-Dorthe og deltagerne udviste for hinanden, kan vi hos Center for Børneliv kun glæde os til at sige velkommen til næste foredragsholder, børnelæge Niels Michelsen, og til alle interesserede deltagere d. 12. december 2017.

 

OM CENTER FOR BØRNELIV

KONTAKT

Børns Vilkår

Trekronergade 26
2500 Valby

Tilmeld dig vores nyhedsbrev