Julie Ellesøe Jespersen

Mandag d. 25. marts afholdes Center for Børnelivs årlige generalforsamling. Her er stiller to nye kandidater op til Center for Børnelivs bestyrelse. Mød de opstillede kandidater, Mette Ellegaard og Sofie Danneskiold-Samsøe.

Onsdag, 13 Februar 2019 11:23

Hvem er vi?

Center for Børneliv er en non-profitorganisation, der bygger bro mellem forskning og praksis. Centrets formål er at fremme helhedsorienterede og tværfagligt koordinerede indsatser til gavn for børn og familier.

Kimen til Center for Børneliv blev lagt for flere år siden, da en række ledende sundhedsplejersker og forskere tog initiativ til et forum, der skulle fremme brugen af forskning i praksis – specifikt i fagprofessionelles møder med gravide, børn og familier. I dag henvender Center for Børneliv sig til alle faggrupper, der arbejder med børn og familier.

Gennem flere års frivillig indsats fra en lang række personer, og med økonomisk støtte fra Det Obelske Familiefond og Ole Kirk's Fond, blev Center for Børneliv stiftet i begyndelsen af 2015.

Centeret har i dag til huse i Diakonissestiftelsens lokaler på Frederiksberg.

 

Tirsdag, 12 Februar 2019 16:38

Book et oplæg

Få et fagligt brush-up på den nyeste viden på børneområdet

Center for Børneliv er et videnscenter skabt af praksis til praksis. Vi tilbyder faglige oplæg, der opdaterer dig og dine kolleger med den nyeste forskningsbaserede viden om børn og familier – altid med afsæt i jeres behov for viden.


Populære oplæg

Skærmbillede 2019 03 14 kl. 09.39.40

Skærmbillede 2019 03 14 kl. 09.39.53


Interesseret i at høre mere?
Skal Center for Børneliv holde et fagligt oplæg på jeres næste personalemøde eller temadag? Så kontakt Center for Børneliv på eller  og få et uforpligtende tilbud.

Andre temaer
I Center for Børneliv har vi viden om en lang række børnefaglige temaer. Ønsker du eller din arbejdsplads et fagligt oplæg om et bestemt tema, så tøv ikke med at kontakte os. Blandt de temaer, vi tidligere har formidlet viden om, er blandt andet:

 • Børn og søvn
 • Børn og unges seksualitet
 • Gode børneliv efter skilsmissen
 • Tidlige indsatser på børneområdet
 • Flygtningebørns trivsel

  

Tirsdag d. 12. marts 2019 holder Center for Børneliv et fagligt oplæg på konferencen "Far for Livet" som afholdes af Forum for Mænds Sundhed.

Torsdag, 20 December 2018 14:36

Center for Børneliv ser tilbage på 2018

2018 var et begivenhedsrigt år, hvor der blev indgået nye partnerskaber, hvor der blev sat særligt fokus på tidlig indsats og hvor antallet af abonnenter og besøgende på vores hjemmeside nåede nye højder.

Torsdag, 06 December 2018 16:24

1. Workshop i projekt Fædre på forkant

Hvordan kan vi støtte op om den gode far-barn-relation i familier hvor forældreskabet er svært? Dette er et af hovedspørgsmålene bag projekt "Fædre på forkant" – et projekt der sigter mod at udvikle et fædregruppekoncept for fædre i sårbare far-barn-relationer.

Torsdag, 08 November 2018 16:21

Er du Center for Børnelivs nye praktikant?

Er du studerende på en samfundsvidenskabelig, humanistisk eller sundhedsvidenskabelig uddannelse – og vil du være med til at formidle den nyeste forskning om børn og familier til fagprofessionelle? Så er du måske Center for Børnelivs nye praktikant i foråret 2019.

Fredag, 12 Oktober 2018 10:38

Konferencen "Tidlig indsats - hvad virker?"

Frontbillede beskåret lilleCenter for Børneliv, CRUNCH og Københavns Professionshøjskole inviterede d. 12. september 2018 til konferencen "Tidlig indsats - hvad virker?"

På konferencen kunne du høre om den nyeste forskning om tidlige indsatser samt om kommunale erfaringer med tættere koordineret opsporing og mere samarbejde mellem de faggrupper, der først møder gravide, småbørn og deres familier.

Se flyer for konferencen her.

Se program for konferencen her.

Tid: Onsdag d. 12. september 2018 fra kl. 9:00-16.00.

Sted: Københavns Professionshøjskole, Sigurdsgade 26, 2200 København N, Auditorie 086.


 Oplægsholdere:

 • Miriam Wüst forsker i familie- og sundhedsøkonomi v. VIVE og projektleder i CRUNCH - Center for Research on Universal Child Policies
  Ny viden om tidlige universelle indsatser
  Hvad ved vi om de store universelle ordningers effekt og deres betydning for børn og familier i Danmark?

  Se Miriams slides her

 • Rasmus Landersø cand.polit., ph.d. og seniorforsker ved Rockwool Fondens Forskningsenhed
  Hvilken betydning har det for børns udvikling og livschancer, at vi sætter ind tidligt?
  Tidlig indsats er en væsentlig nøgle til social mobilitet. International forskning peger på, at jo tidligere der sættes ind for at styrke barnets evner, jo større effekt vil man få. 

  Se Rasmus' slides her

 • Johanne Smith-Nielsen ph.d. og psykolog ved Center for Tidlig Indsats og Familieforskning, Institut for Psykologi, Københavns Universitet
  ADBB-metoden som instrument til screening
  En beskrivelse af ADBB-metoden og resultaterne ved implementeringen samt en video-case fra praksis. Metoden anvendes til at undersøge om spædbørn har tidlige tegn på social tilbagetrækning.

  Se Johannes slides her

 • Maiken Pontoppidan forsker i forældreindsatser v. VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd
  Hvad er effekten af tidlige, forældrerettede indsatser hos "at risk"-forældregrupper og andre forældregrupper?
  Ny forskning har undersøgt effekten af forskellige former for tidlig indsats til forældre - herunder både universelle indsatser til alle forældre og mere målrettede tilbud til sårbare kommende og nybagte forældre.

  Se Maikens slides her

 • Nina Madsen Sjø ph.d. (AU), psykolog 
  Hvad er trivsel hos de helt små børn – og hvordan måler vi den?
  Trivsel er et vidtfavnende begreb og er særlig svært at vurdere hos yngre børn. Oplægget sætter fokus på, hvordan man med kvantitative metoder kan afdække trivsel hos børn i dagtilbud.

  Se Ninas slides her

 • Linda Malmgren, Michala Boye og Birgitte Døj ledende sundhedsplejerske, pædagog og sundhedsplejerske, Gladsaxe Kommune
  En strategi for tidlig indsats
  Praksiscase fra Gladsaxe Kommune der har intensiveret og systematiseret organiseringen af den tidlige tværfaglige indsats til familier fra graviditeten, og til børnene er 6 år.

  Se Lindas slides her
   

 • Thomas Gitz-Johansen lektor ved Center for Daginstitutionsforskning, Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet
  Pædagogisk omsorg i vuggestuen
  Oplægget sætter fokus på den pædagogiske omsorg i vuggestuen, og hvilke rammer og muligheder pædagogerne har for at opfylde børns følelsesmæssige behov. Dette oplæg bygger på et forskningsprojekt blandt børn i alderen 6 til 18 måneder. 

  Se Thomas' slides her

   

Konferencen blev afholdt af Center for Børneliv, CRUNCH - Center for Research on Universal Child Policies og Københavns Professionshøjskole.

KP logo lille          crunch logo            CFB logo uden baggrund

Side 1 ud af 6

Støt os:

Du skal vælge beløb!

Bliv Medlem - Og støt os

Klik her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev