Skrevet af 

Intromøde hos Metropol - hjælp til satspuljeansøgningen "Tidlig indsats til sårbare familier"

Den 23. oktober inviterede Professionshøjskolen Metropol til et åbent intro-møde med fokus på ansøgning til satspuljen 2017-2020 "Tidlig Indsats for Sårbare Familier". Center for Børneliv deltog og bringer en kort beskrivelse af satspuljen og Metropols tilbud om hjælp til ansøgningen.

 

Satspulje til sårbare familier

Årets satspuljeansøgning sætter fokus på sårbare familier og støtter udvikling eller forstærkning af monofaglige og tværfaglige indsatser målrettet gravide og børnefamilier, udfordret af forskellige grader af sårbarhed.

De overordnede formål med puljen er ifølge Sundhedsstyrelsen:

  • at udvikle og afprøve indsatser, der matcher udsatte og sårbare børn og familiers behov og som virker i forhold til opsporing og fastholdelse af målgruppen
  • at styrke den opsøgende indsats fra sundhedsplejen til målgruppen
  • at målrette de eksisterende ressourcer på området, så der er større fokus på udsatte og sårbare børn og familier

I udmøntningen efterlyses større systematik i opsporing af og indsatser målrettet sårbare familier samt et stærkere og mere veludviklet samarbejde på tværs af faggrupper omkring opsporing og hjælp. Her understreges behovet for et fælles sprog på tværs af fag - eksempelvis ved fælles brug af en opsporingsmetode som ADBB, der giver mulighed for tidlig observation af barnets forudsætninger for relationsdannelse og trivsel.  

Rikke 4

Rikke Sofie Drejer, cand.polit og konsulent hos Metropol, var ansøgningsteknisk ekspert.        

Metropol tilbyder hjælp

Professionshøjskolen Metropol tilbyder kompetencepakker, der skal matche kommunernes behov for viden og assistance ift. satspuljeansøgninger. 

Ansøgningsfristen for den nævnte satspuljeansøgning er 31. oktober kl. 12. Projekterne forventes etableret i slutningen af 2017.

Kontakt Gitte Kaarina Jørgensen for at få mere viden om Metropols tilbud på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Nyttige links til dig, der vil ansøge

 

Skriv en kommentar

Støt os:

Du skal vælge beløb!

Bliv Medlem - Og støt os

Klik her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev