Aktuelt fra Center for Børneliv

Tirsdag d. 1. november 2016 deltog Center for Børneliv i kick-off mødet til projketet "Til gavn for barnet" hos Socialt Udviklingscenter SUS. Til stede var også repræsentanter fra en række kommunale social-og sundhedstilbud samt repræsentanter fra frivilligorganisationen Home-start.

 Ida Storm, Center for Børneliv, præsenterede forskning om de forhold, der kan påvirke far -barn-relationer til projeketets interessenter. Ida Storm, Center for Børneliv, præsenterede forskning om de forhold, der kan påvirke far -barn-relationer til projeketets interessenter.

"Til gavn for barnet" er et projekt der skal sætte fokus på, hvad der skal til for at få far inddraget mere i sårbare familier. I projektet indgår en række interessenter der sammen skal udveksle erfaringer og idéer til, hvordan far kommer mere på banen i praksis. Socialt Udviklingscenter SUS er projektleder for projektet og samarbejder med Center for Børneliv og fem forskellige social- og sundhedsfaglige tilbud, der alle arbejder med sårbare småbørnsfamilier: Netværket i Ringsted Kommune, Familien i Vækst i Thisted Kommune, Sundhedsplejen i Frederiksberg og Lyngby-Taarbæk Kommune samt den frivillige organisation Home-Start.

I forbindelse med projektet har Center for Børneliv udarbejdet en vidensopsamling på baggrund af den nyeste forskning om fædre og fædres betydning for børns udvikling og trivsel. 

Ved projektets kick-off møde den 1. november fremlagde projektleder i Center for Børneliv Ida Storm vidensopsamlingen for projektets interessenter.

På mødet var også et oplæg fra mandeforsker ved RUC, Kenneth Reinicke, der fortalte om sin nyeste afhandling "De unge fædre", samt om måden hvorpå praksis bedre kan nå ud til fædre generelt. En af Reinickes pointer var, at faderskab er noget processuelt og dermed noget der kan forandre sig over tid. Reinickes bedste råd til praksis var blandt andet, at fagpersoner der har med (unge) fædre at gøre, bør være opmærksomme på ikke at tale ned til fædrene, men i stedet at se deres evner som en ressource.

IMG 0124

Mandeforsker ved RUC, Kenneth Reinicke, fortæller om hvad der karakteriserer fædre

OM CENTER FOR BØRNELIV

KONTAKT

Børns Vilkår

Trekronergade 26
2500 Valby

Tilmeld dig vores nyhedsbrev