Nyheder

Mor og brn tabletMandag d. 23. marts inviterer Center for Børneliv til generalforsamling med et spændende, fagligt oplæg om digitale børneliv.

Dette års generalforsamling sætter fokus på Center for Børnelivs aktuelle arbejde for at sikre alle børn gode og trygge børneliv - og hvordan centret i fremtiden kan fortsætte sit arbejde med ar omsætte mere børne- og familiefaglig viden til praksis. Samtidig byder aftenen også på et fagligt oplæg - om Center for Børnelivs aktuelle projekt "Gode digitale vaner i småbørnsfamilier".


Fagligt oplæg: Digitale Børneliv

I 2019 fik Center for Børneliv støtte af Nordea-fonden til projekt "Gode digitale vaner i småbørnsfamilier". I projektet skal fagpersoner udvikle nye redskaber til at sætte skub i dialogen om digitale vaner i familier med små børn. På generalforsamlingen vil projektleder Julie Ellesøe Jespersen, med afsæt i centrale pointer i forskningen og foreløbige erfaringer fra projektet, forsøge at besvare følgende spørgsmål:

  • Hvad ved vi om børn og familiers digitale vaner?
  • Hvordan påvirker brugen af digitale medier børns trivsel?
  • Hvordan kan fagprofessionelle sætte skub i dialogen om digitale vaner i småbørnsfamilier?


pvfdMød den nye kandidat til bestyrelsen

På generalforsamlingen d. 23. marts 2020 stiller én ny kandidat op til Center for Børnelivs bestyrelse:

Helle Høy Simonsen
Chefjordemoder v. Regionshospital Nordjylland, Hjørring.

Hvad er din motivation for at blive en del af bestyrelsen i Center for Børneliv?

"Jeg vægter meget højt den tværfaglige platform og er stolt af vores samarbejde her i det Nordjyske. Vi samarbejder og bygger bro mellem kommune og region, hvilket, så indlysende fornuftigt det end måtte være, stadig er utrolig svært de fleste steder."

"Mit mål med at være en del af bestyrelsen i Center for Børneliv er, ud over at bidrage ind i organisationen, også at suge ud og tage med ind i min egen regionale verden. Vores fokus er ofte behandling og sengepladser (økonomi), mens den plads vi egentlig har som jordemødre i et unikt møde med mennesker, som er i gang med at skabe en familie, bliver glemt eller brugt som nødtørftig risikoopsporing. Dette er selvfølgelig også vigtigt, men sunde familier handler om mere end fysik og fødselsoutcome."

Helle Høy Simonsen


Forslag til behandling
Forslag til emner der skal tages op på generalforsamlingen bedes sendes til formand i Center for Børneliv, Klaus Wilmann, senest d. 2. marts på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

For medlemmer
Alle vores medlemmer er velkomne, og kollektive medlemmer kan sende 3 kolleger til generalforsamlingen. Tilmeld jer generalorsamlingen ved at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Husk at skrive hvor mange I kommer samt jeres navne, når I tilmelder jer. Vi byder på lidt godt at spise og drikke undervejs.

For ikke-medlemmer
Du har også mulighed for at deltage i generalforsamlingen, hvis du ikke er medlem. Ved deltagelse uden medlemskab er prisen 100 kr. per person (begrænsede pladser). Dette dækker over udgifter til forplejning. Du kan også blive medlem her.


Du kan tilmelde dig generalforsamlingen ved at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Skriv venligst "GF19" i emnefeltet.

Betaling for forplejning for ikke-medlemmer foregår via MobilePay på nummer 76356 – husk at skrive "GF19 + dit navn" ved betaling. Deltagelse uden medlemskab giver ikke stemmeret på generalforsamlingen.

Tilmelding senest mandag d. 9. marts 2020.

 

Der var stor begejstring for et tættere tværfagligt samarbejde blandt fagprofessionelle, da Center for Børneliv fredag d. 1. november afholdt seminaret ”Gode digitale vaner i småbørnsfamilier” i Hjørring. På seminaret skulle deltagerne blandt andet udvikle nye værktøjer, der skal sætte skub i dialogen om gode digitale vaner blandt gravide og forældre i småbørnsfamilier. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Ansvaret for ikke-børnenære opgaver udfordrer nyuddannede pædagoger. Sådan lød én af konklusionerne da DEA på vegne af Småbørnsløftet 12. september inviterede til arrangementet: ’Nyuddannede pædagogers møde med praksis'. Center for Børneliv var med og bringer her de vigtigste pointer fra dagen.

Støt os:

Du skal vælge beløb!

Bliv Medlem - Og støt os

Klik her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev