Nyhedsbreve

Hvad ved vi om børn og unges seksualitet? Hvorfor leger børn doktorlege, og hvordan forholder voksne sig bedst til børns seksuelle nysgerrighed? Hvordan støtter fagpersoner bedst op om børn og unges seksuelle sundhed og trivsel, i en tid hvor stadigt flere smittes med sexsygdomme, og hvor sociale medier og hævnporno fylder mere og mere unges liv? Læs vores nyhedsbrev og bliv opdateret på den nyeste viden om børn og unges seksualitet.
Læs
Hvilke udfordringer, ønsker og behov har børn i familier ramt af alvorlig sygdom? Pårørende børn bliver ofte overset under sygdomsforløb, der kan vare mange år. Center for Børneliv samler i dette nyhedsbrev ny nordisk forskning om børn som pårørende - også med fokus på hvad fagpersoner kan gøre.
Læs
I dette nyhedsbrev kaster vi lys over temaet "Mødre". Den moderne kvinde kan få børn uden en partner og amme på den lokale café. Alligevel er det ikke altid, at moderskabet bliver som forventet. For hvad hvis lykken udebliver? Hvilken rolle spiller jordemødre og sygeplejersker for sårbare mødre - og kan moderglæden genfindes? Læs med og få den nyeste viden om "Mor i det 21. århundrede".
Læs
I dette nyhedsbrev rettes fokus mod ny forskning om søvnens betydning for børn. Søvnmangel er et stadigt stigende problem, som påvirker børn og unges læring, sundhed og mentale trivsel. Du kan også læse om puttemetoder, og om hvordan dårlig søvn kan fastholde en negativ social arv fra forældre til børn.
Læs
Hvordan trives børn i skilsmisser? Hvor mange børn lever i dag i deleordninger? Hvad betyder skilsmisse for børns mentale helbred og hvad betyder søskende for børn i skilsmissefamilier?
I dette nyhedsbrev stiller vi skarpt på temaet "Familieliv og trivsel efter skilsmissen", og giver et indblik i den nyeste forskning herom.
Læs
Flere og flere børn søger asyl i Danmark. De kommer oftest fra Syrien, Iran og Afghanistan. Center for Børneliv samler ny forskning fra forskellige fagområder. Denne artikel er den første af fem og sætter fokus på flygtningebørns fysiske helbred.
Læs
Her kan du læse korte beskrivelser af en række forskeres undersøgelser af børns sprog og sprogudvikling.
Læs
Center for Børnelivs andet nyhedsbrev - Ny dansk forskning om legens betydning.
Læs
Center for Børnelivs første nyhedsbrev præsenterer centrale pointer fra den nyeste forskning om fædre og faderskab i Danmark.
Læs
Tilmeld dig vores nyhedsbrev