Ida Storm

Center for Børneliv inviterer til generalforsamling og et spændende fagligt oplæg ved socialrådgiver og familieterapeut Karen Glistrup. Generalforsamlingen sætter fokus på, hvordan Center for Børneliv bedst kan tjene praksis. Det er ekstra relevant i år, da centeret har fondsmidler til og med starten af 2019. Hvis du har interesse for en tættere kobling af forskning og praksis - så bliv medlem af Center for Børneliv og vær med til at give form til Center for Børnelivs fremtid under generalforsamlingen.

tirsdag, 12 december 2017 10:58

E-learning om "Trivsel efter skilsmissen"

Hvordan påvirker det børns liv, når forældre bliver skilt - og hvad kan fagpersoner gøre? Et nyt e-learningsmodul bringer opdateret og kvalificeret viden til fagprofessionelle - direkte ud på arbejdspladserne.

D. 29. november inviterede chefpsykolog Svend Aage Madsen til praksiskonference med fokus på fødselsdepression. Dagens hovedpointer var, at depression kan opspores under graviditeten, at forældreskabet udfordrer mænd mere end og kvinder og at det batter noget både at screene og tilbyde hjælp. Læs mere her.

Den 20. november slog Unicef for tredje gang dørene op for Børnenes Dag - på årsdagen for vedtagelsen af FN´s Børnekonvention. Center for Børneliv deltog og bringer her en kort update fra dagen.

Den 23. oktober inviterede Professionshøjskolen Metropol til et åbent intro-møde med fokus på ansøgning til satspuljen 2017-2020 "Tidlig Indsats for Sårbare Familier". Center for Børneliv deltog og bringer en kort beskrivelse af satspuljen og Metropols tilbud om hjælp til ansøgningen.

"Nogle orker det ikke, andre magter det ikke, men alle vil også gerne gøre det lidt bedre – det skal vi hjælpe dem med". Per Schultz Jørgensen.

Forsker Karen Margrethe Dahl (VIVE) giver i dette interview sit bidrag til debatten om socialpolitik, opdragelse, curling og forældre-bashing. Det gør hun med afsæt i sin forskning i sammenhængen mellem forældrestile og teenageres risikoadfærd. Lyt til Center for Børnelivs medarbejder Fie Maria Bondesens samtale med Karen Margrethe Dahl. 

Lyt til interviewet med Karen Margrethe Dahl herunder, eller download det på Soundcloud her.

 

mandag, 16 oktober 2017 21:25

Center for Børnelivs podcasts

CfB podcast logoHer finder du en oversigt over Center for Børnelivs podcasts. I vores podcasts interviewer vi relevante forskere og fagpersoner med fokus på børneliv - for må den måde bedre at bygge bro mellem forskning og praksis.


Podcast 2: Forældreskabet til debat

Hør sociolog og forsker Karen Margrethe Dahl kommentere på curlingforældre, forældre-bashing og nye pædagogiske bøger om opdragelse:


Podcast 1: Asylbørn som andenrangsbørn?

Hør den danske sociolog og forsker Kathrine Vitus fortælle om sine feltstudier i danske asylcentre:


 Alle podcasts kan også findes og downloades på Center for Børnelivs Soundcloud her.

 

Bøger som Robuste Børn og Førerulve skal ruste forældre til at tage ledelse og ansvar i børneopdragelse, der skal sikre børns robusthed i en tid, hvor flere børn og unge oplever en forringet mental trivsel. Samtidig kritiseres curlingforældre i den offentlige debat. Men hvad kan forskningen lære os om god forældrestil? Og hvordan når de gode pædagogiske råd bredere ud - også til de forældre, der ikke har tætte relationer til deres børn? Bliv klogere her.

onsdag, 04 oktober 2017 21:57

Hvorfor "Mennesket bag professionen"?

Center for Børnelivs ønsker med foredragsrækken "Mennesket bag professionen": 

 

  • at give deltagerne et indblik i hvordan det er at arbejde med børn - set fra forskellige faglige perspektiver og med fokus på forskellige konkrete udfordringer i børneliv.
  • at skabe interesse for at forstå hinandens faglige liv og udfordringer på tværs af fag. Forskning viser, at tværfagligt samarbejde om udsatte børn igen og igen udfordres af faggruppernes begrænsede kendskab til hinandens kompetencer og kerneopgaver. Disse foredrag kan vække interesse for at søge mere forståelse på tværs af fag - med fokus på den fælles sag: børns trivsel.
  • at give nye fagprofessionelle et indblik i hvad der venter dem for enden af uddannelsen.
  • vi tror på, at bedre gensidig forståelse og mere samarbejde mellem fagene er vejen til den bedst koordinerede behandling, hjælp og støtte til børn og familier i Danmark.
Side 1 ud af 6

Støt os:

Du skal vælge beløb!

Bliv Medlem - Og støt os

Klik her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev